HTML

Hogyan nézzünk focivébét?

Civil sportélmények kizárólag szubjektív köntösben egy gyakorló sportriportertől.

Friss topikok

  • bsteve: Láttátok a focivb egyik legjobb videóját? :DDD öltöny mez, gorilla és tehén a pályán :D www.youtub... (2010.07.26. 01:03) A többiek

Linkblog

A meccsnézés módszertana

2010.06.25. 09:20 Topor

HOGYAN NÉZZÜNK FOCIVÉBÉT?

Miért napközben van a meccsek zöme? Miért sört isznak a focirajongók, miért nem fröccsöt? Miért nem szurkol senki Hondurasnak? Miért narancssárga Elefántcsontpart meze és mi történik, ha mondjuk Hollandiával meccselnek? Ha pedig minden mérkőzés után mezt cserélnek, mennyi szerelést visznek ki magukkal? Hogyan lehet az olaszoknak egyáltalán szurkolni, és mi az értelme ennek az egésznek?

Sorozatunkban rövid kis útmutatót találnak a foci vébé lehetőségeinek maximális kiaknázására. Kitérek jelentős és teljesen jelentéktelen témákra, ám ne legyenek illúzióik, az ördög még mindig a részletekben rejlik.

Harmadik rész – A MECCSNÉZÉS MÓDSZERTANA

Az már tudjuk, mit várhatunk a kommentátortól és az őt delegáló televíziós csatornától, azonban lehetőségeink maximális kiaknázásához alaposan és előre fel kell készüljünk a ránk váró közel két óra során felmerülő problémákra. Következzék hát a meccsnézés módszertana!

Szünetben irány a mosdó, erre hozzávetőlegesen két, két és fél percünk van, mert az elemzésekről nem akarunk lemaradni, még akkor sem, ha a világ legjobbjait épp olyanok feszítik keresztre, akik maximum a magyar első osztályban alkottak maradandót. Az elemzés azért is fontos, mert ilyenkor remekül el lehet küldeni a „szakértőt/műsorvezetőt” a fenébe, és a többiekkel végre leszedhetjük a keresztvizet a közvetítésben érintett felekről, bírót, ellenfelet is beleértve. A kutyát eszünkbe se jusson levinni sétálni, hiába szoktuk a feladatot tíz perc alatt abszolválni, most tuti, hogy találkozunk a szomszéd nénivel, akinek a szukája épp tüzel, az unokája pedig most érettségizett, a kettő együtt garantáltan késéshez vezet, afelől pedig ne legyen kétségünk, hogy az elszalasztott percekre legalább egy gól és egy kiállítás esik majd.

Fontos a hidratálás, ugyanis aktív sportolás közben rengeteg folyadékot veszít a sportoló, ezt pótolni kell. Nekünk is, hiszen mi szurkolóként maximálisan együtt élünk és érzünk csapatunk tagjaival, vitán felül áll, hogy erkölcsi kötelességünk ebben is támogatni őket. A víz hidratálásra nem alkalmas, ez közismert tény, hiszen hiányoznak belőle az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen nyomelemek és ásványi anyagok, ellenben a sört mondhatni erre találták ki. Indoklásként legyen elég annyi, ha a Kedves Olvasót a sör alapanyagaira emlékeztetem – komló, élesztő, gabonák, természetes cukor -, csupa-csupa egészséges alkotóelem.

Mérkőzés végén figyeljünk, hogy legyen a közelünkben valaki, akárki, akinek megmondhatjuk a véleményünket. Ha nem ért a focihoz, az a legjobb, ekkor nem keveredünk felesleges, értelmetlen vitába, a csapatunk úgyis kikapott, ilyenkor a megértő, ám csendes hallgatóságnál nincs jobb terápia. Most már levihetjük a kutyát is, higgyék el, a szomszéd néni sem akad az utunkba.

A „Hogyan nézzünk focivébét” következő részében a labdarúgás alap szókincsével foglalkozunk behatóbban, addig is, szurkoljanak rendületlenül!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://toporcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr342105728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása